Finalització de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 100 kW a l’Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès ubicada a la coberta del pavelló

Dimarts, 14 de maig de 2024 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès continua apostant per l'energia verda

Les actuacions de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic a  la coberta del pavelló municipal ja ha finalitzat i l'únic pas que resta és que la companyia faci les gestions oportunes per tal que pugui entrar en funcionament. La instal·lació consta de 238 mòduls de 410W, donant una potència pic de 130,9 kW i un inversor de 100 kWn.

La instal·lació ha de servir per abastir d’energia elèctrica a tota la zona esportiva municipal (pavelló, paddel i piscina així com a tots els equipaments municipals que l'envolten); també s'està treballant per podr abastir a la futura comunitat energètica del poble.  Està previst que generi anualment uns 177.083,10 kWh i per tant cobrint el 100% de la demanda elèctrica dels equipaments municipals en horari solar. Aquesta nova instal·lació suposarà una reducció de 43,1 tones de CO2 emeses a l’atmosfera, així com un important estalvi econòmic per l’Ajuntament.

La instal·lació va ser adjudicada per un preu de 146.214,33 € (IVA inclòs)  a l’empresa Solit energia, SL, i aquest cost ha estat finançat amb una subvenció obtinguda per l’Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès de la Diputació de Barcelona en el marc del Programa sectorial Renovables 2030.

Totes aquesta actuacions fetes, i moltes més de previstes s’emmarquen dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible del municipi que ha de permetre reduir en un 55% les emissions de CO2 del nostre municipi l’any 2030.

Cal remarcar el suport inestimable rebut des del Consell Comarcal d'Osona per mitjà de l'Agència Local de l'Energia d'Osona.

 

Darrera actualització: 14.05.2024 | 12:19