Llar d’infants municipal “El Cargol”

LLAR D’INFANTS EL CARGOL, SANT BOI  DE LLUÇANÈS.

La Llar d’infants El Cargol és una escola bressol rural. Àmplia, acollidora i propera.

Amb una mirada oberta a l’infant, la baixa ràtio d’alumnes ens permet un acompanyament únic i personal, que respon a les necessitats i ritmes de cada alumne.

La pedagogia de l’escola està centrada en l’infant. D’una banda, en el respecte per els moments de la vida quotidiana (gaudint i aprenent per ell mateix de tots aquests moments clau per la seva autonomia, desenvolupament i satisfacció amb un vincle individualitzat sota la mirada atenta i observadora de l’educadora),  i d’altra banda, amb una aula organitzada per diferents espais pedagògicament pensats i preparats en els quals el motor d’acció i d’aprenentatge són els propis interessos i motivacions de cada infant, responent a tots els criteris del currículum del primer cicle d’educació infantil.

Aquests espais són:

-Vida quotidiana.

-Material desestructurat.

-Joc simbòlic.

-Experimentació.

-Sortides a l’entorn.

- “Atelier”.

-Contes i llenguatge oral.

-Música.

-Logicomatematica

A més a més en aquests espais també s’ofereixen propostes específiques puntuals innovadores.

L’accés directe a la natura i al poble ens permet vivències reals i significatives i nodrir-nos de manera directa d’aquest privilegi.

Al mateix temps també ens permet gaudir i créixer  juntament amb les famílies amb les quals vivim un estret vincle projectant i teixint junts la nostra escola.  

La nostra escola consta d’unes magnífiques i àmplies instal·lacions, amb molta llum, terra radiant (que ens permet anar sense sabates) i boniques vistes al poble.

Aquestes instal·lacions són: cuina, dues aules obertes, dormitori, bany adaptat, despatx, pati, jardí, hort i pròximament també una zona d’animals. Cuidem els espais amb delicadesa i harmonia, oferint-lo com a font d’aprenentatge.

Actualment l’horari de l’escola és de les 8:30h a les 16:30h permetent ajustar-nos a les necessitats de cada família.

Cada dia oferim fruita per esmorzar (l’ anem a comprar juntament amb els alumnes) la qual cosa ens permet assaborir i gaudir d’un esmorazar sa, potenciant així l’hàbit de menjar diversitat de fruites i que al mateix temps sigui una proposta més d’aprenentatge i diversió.

També a l’hora de dinar compartim un menú a seguir per les famílies i així oferir uns àpats equilibrats i que tots els infants puguin menjar el mateix. D’aquest menú se’n cou el segon plat a la mateixa escola de manera que permet els beneficis d’un menjar acabat de fer.

Sempre escoltem i ens adaptem a cada família per tal d’aconseguir la millor vivència possible per a cada una de les persones que formem part de l’escola, aprenent i gaudint d’aquesta primera, important i preciosa etapa de la vida.

Estarem encantats que ens vingueu a conèixer!

 

“El projecte de la nostra escola permet acompanyar als nostres alumnes des del respecte i amb el cor, teixint sensibilitat i unió entre referents.

Un projecte ple d’autèntiques vivències privilegiades”

Carina Serra,

Directora i mestra Escola Bressol el Cargol.

 

 

 

 

 

 

 

 

C. Sant Roc, s/n - 08589 Sant Boi de Lluçanès - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Carina Serra
Telèfon: 938 527 046
Horari:  
de dilluns a divendres, de 9 del matí a les 5 de la tarda
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 9.03.2021 | 11:30