Museu de Fòssils

COL·LECCIÓ DE FÒSSILS

Al centre del poble de Sant Boi, plaça de l'Església, 2 i dins de la sala d'exposicions Joan Ferrer i Gasol hi ha la millor col·lecció de fòssils el període EOCE de Catalunya.

La col·lecció de fòssils del museu, consta d’uns cinc mil exemplars i d’unes 70 espècies diferents, la majoria són marines i provenen de terrenys sedimentaris, cvonsta dels següents:

  • Tots els fòssils exposats, més de 7.000 peces, són del Lluçanès a 10/12 quilòmetres al volstant de Sant Boi.
  • Hi ha: Cargols gegants, (40/50 centímetres), bivalves, eriçons, coralls, esponges, númolites, mol·luscs, vegetals i petjades d'animals.
  • Tots els fòssils són de mar, un mar interior que desaiguava a l'Oceà Atlàntic.
  • L'antiguitat és entre 30 i 35 milions d'anys.


Durant l'EOCE ala zona de Sant Boi de Lluçanès hi havia un mar interior poc profund i càlid. Aquestes condicions van afavorir que s'hi desenvolupessin una gran quantitat d'espècies i d'organismes.

Tots els fòssils d’aquesta col·lecció han estat trobats en àrees properes al municipi de Sant Boi de Lluçanès i a una altura sobre el nivell del mar d’entre 700 i 1.000 metres.

L’exposició permanent es pot visitar a la sala museu tots els diumenges d’1 a 2 del migdia i també es poden concertar visites, a l’Ajuntament, fora d’aquest horari.

Darrera actualització: 29.09.2020 | 11:55